Tutireceptek.hu fejléc

Tormamártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 evőkanál olaj,
1 pupos evőkanál liszt,
2-3 deci húsleves,
1,5 deci tejföl,
4-5 evőkanál ecetes-torma, (lehet frissből is, ha valakinek van olyan☺)
Só, Bors ízlés szerint,
Cukor, citromlé ízlés szerint.

Elkészítés:
Az olajon kicsit átkevergetem a lisztet, nem szabad pirulnia, aztán felöntöm a levessel (nem szükséges egyszerre, ahogy majd az állaga kívánja!) felfőzöm, ha sűrű lehet még a levesből tenni, ha a liszt megfőtt beletenni a tejfölt és a tormát, ezekkel már nem kell főzni, épp csak átforrósítani, azután ízesíteni a sóval, borssal, pici cukorral, ha nem elég savanykás az ecetes tormától pici citromlét is lehet beletenni!
Ízlés szerinti sűrű legyen a mártás.

Tanácsok:
Az arány nem szentírás, lehet változtatni, ki hogyan szereti!
Kérem jelezni, ha hibát vétettem :)
Sok sikert az elkészítéséhez, és jó étvágyat kívánok!


A receptet beküldte: fiti48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tormamártás » Finom tormamártás » Almás tormamártás » Amúr tormamártással
» Őszi saláta » Almás céklasaláta másként. » Carmen saláta » Juhtúrós gombasaláta
» Diós zöldbabsaláta » Vegyes, joghurtos saláta. » Sajtos-diós mártás » Őszi sajtsaláta
» Juhsajtos vitaminsaláta » Téli vitaminsaláta » Francia saláta 2 » Bazsalikomos lencsesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.