| Tormamártás receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 evőkanál olaj, 1 pupos evőkanál liszt, 2-3 deci húsleves, 1,5 deci tejföl, 4-5 evőkanál ecetes-torma, (lehet frissből is, ha valakinek van olyan☺) Só, Bors ízlés szerint, Cukor, citromlé ízlés szerint. Elkészítés: Az olajon kicsit átkevergetem a lisztet, nem szabad pirulnia, aztán felöntöm a levessel (nem szükséges egyszerre, ahogy majd az állaga kívánja!) felfőzöm, ha sűrű lehet még a levesből tenni, ha a liszt megfőtt beletenni a tejfölt és a tormát, ezekkel már nem kell főzni, épp csak átforrósítani, azután ízesíteni a sóval, borssal, pici cukorral, ha nem elég savanykás az ecetes tormától pici citromlét is lehet beletenni! Ízlés szerinti sűrű legyen a mártás. Tanácsok: Az arány nem szentírás, lehet változtatni, ki hogyan szereti! Kérem jelezni, ha hibát vétettem :) Sok sikert az elkészítéséhez, és jó étvágyat kívánok! A receptet beküldte: fiti48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |