Tutireceptek.hu fejléc

Tormás káposzta székelyesen recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
10 kg. édes káposzta,
4 kg. zöldpaprika,
1 kg. tisztított torma
1 liter 10%-os ételecet,
80 dkg. kristálycukor,
20 gramm natrium-benzoát
2 púpozott evőkanál só

Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk, majd finoman legyaluljuk. Enyhén sózzuk, majd 5 - 6 órát letakarva állni hagyjuk. A végén kicsavarjuk, de a levet visszatartjuk. Közben megtisztítjuk a zöldpaprikát, ledaráljuk. A tormából 6-8 szeletet meghagyunk, a többit lereszeljük. Végül a káposztát, a reszelt tormát és a paprikát egymáshoz adjuk és alaposan átkeverjük. Az ecetben feloldjuk a cukrot, s ezt is hozzáadva újból átkeverjük, majd letakarva másnapig állni hagyjuk.Átkeverés után üvegbe rakjuk, a tetejére tormaszeletet teszünk és lezárva hűvös helyen tároljuk.

Tanácsok:
A mennyiségeket tetszés szerint csökkenthetjük. Ha összeért finom salátaféle húsételekhez


A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott savanyú káposzta » Sütős káposzta » Savanyú káposzta lencsével » Kolozsvári rakott káposzta
» Amerikai káposzta saláta » Párolt kelkáposzta » Majonézes káposztasaláta » Füstölt húsos káposzta
» Káposztás bab » Brassói káposzta » Vörös káposzta almával » Székelykáposzta gerslivel
» Káposztás céklasaláta » "Keleti" káposzta » Káposztás kacsa » Káposztás knédli update1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.