Tutireceptek.hu fejléc

Toszkán kenyérsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
½ kg szikkadt fehér kenyér
2 db nagyobb uborka
5 db paradicsom
1 paprika
2 fej lilahagyma
6 evőkanál olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom
1 evőkanál vörösbor ecet
fokhagyma

Elkészítés:
A szikkadt kenyeret néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és darabokra tépkedjük. Az uborkát vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk. A paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, és a magjait kiszedjük. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük. Az alapanyagokat összekeverjük, frissen őrölt borssal, apróra vágott bazsalikommal és fokhagymával megszórjuk, és sózzuk. Meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal, és óvatosan összerázzuk. Hűtőbe helyezzük, és jól lehűtjük.
Tálalás előtt a lehűlt salátát meglocsoljuk még 2 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál borecettel.


A receptet beküldte: Loni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Toszkán bableves » Csirkés kenyérsaláta » Toszkán csirke » Olasz kenyérsaláta
» Toszkán paradicsomleves » Egyszerű kenyérsaláta » Toszkán saláta » Uborka saláta
» Őszi saláta » Alma-répa saláta » Tarka-barka saláta » Tzatziki (vegan)
» Répás saláta » Tzatziki (Caciki) » Sonkás salátatál » Spanyol ráksaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.