Tutireceptek.hu fejléc

Uborka mártás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6-7 db csemege uborka.
1 púpos ek liszt
1 ek olaj
1 ek tejföl


Elkészítés:
Zalában nagy hagyománya van a leveshús mellé kínált mártásoknak
Az olajon megfuttatjuk a lisztet és ha már habos felöntjük víz és az uborka levének keverékével, ízlés szerint ki mennyire szereti ecetesen. Az uborkákat kis kockára vágjuk, vagy tökreszelőn lereszeljük és hozzáadjuk. Összefőzzük. Utólag kevés cukorral, sóval és ecettel lehet még ízesíteni. Egy kanál tejföllel összekeverjük, hogy krémes legyen.

Elkészítési idő: 8 perc

A receptet beküldte: 55moncsi71

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almatorta fahéjmártással » Mártásban sült csirke » Áfonyamártás » Sváb kovászos uborka.
» Kapormártás főtt húsokhoz » Uborkasaláta rizstésztával » Penne zöldmártással » Uborka ital
» Halfilé dinnyemártással » Uborkás fasírtrolád » Sóskamártás 2. » Ecetes uborka
» Sajtmártásos csirke » Tokaji bormártás » Gratenmártásos karfiol » Zöldséges-sajtos mártás


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.