Tutireceptek.hu fejléc

Uborkasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg uborka
1 közepes vöröshagyma
1-2 evőkanálnyi borecet
1-2 evőkanálnyi salátaolaj
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
fehérbors


Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt, hámozatlan uborkákat - miután végeiket levágtad - gyaluld vékony szeletekre. Add hozzá a szintén vékonyra karikázott és gyűrűire bontott hagymát, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd meg, majd hagyd egy órát pihenni. Ezután adj a levéhez kevés borecetet valamint salátaolajat és a tálalásig hűtsd le. Mielőtt az asztalra kerül, hintsd meg kevés pirospaprikával

Tanácsok:
A tejfölös verzióban a borecet és a salátaolaj helyett 1 dl tejfölt használunk, pirospaprika helyett pedig friss, vágott kaprot adunk a salátához.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög uborkasaláta » Parasztos uborkasaláta » Juhsajtos uborkasaláta » Perzsa uborkasaláta
» Uborkasaláta eperrel » Tojásos uborkasaláta » Uborkasaláta télire » Tejfölös uborkasaláta
» Krémsajtos uborkasaláta » Diós-sonkás uborkasaláta » Sajtos uborkasaláta » Grúz diós uborkasaláta
» Uborkasaláta rizstésztával » Caciki » Hamis, főtt majonéz » Szandy saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.