Tutireceptek.hu fejléc

új aszpikos vegyes zöldség recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa 35 dkg fehérrépa 2 kis póréhagyma
12,5 dkg zöldbab 30 dkg zöldborsó 1 tasak zselatinpor 5 dl húsleves (leveskockából)
1 csokor tárkony és só

Elkészítés:
A kétféle répát meg hámozzuk,a pórét és a zöldbabot meg tisztítjuk.Minden zöldséget sós vízben külön-külön puhára főzünk, majd lecsöpögtetjük, és hideg vízzel le öblítjük.A zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd ki nyomkodjuk, a húslevesbe keverjük, és álni hagyjuk.Amikor már sűrű, néhány kiskanálnyit egy téglalap alakú forma aljára simítunk, és hűtőbe tesszük, hogy meg dermedjen. Néhányszál tárkonyt, majd néhány zöldséget teszünk rá.Erre ismét aszpikot simítunk, majd újra hűtőbe tesszük a dermedésig.Amikor már megdermedt, a maradék zöldséggel és a tárkonnyal megrakjuk, és a maradék aszpikkal be vonjuk. Hűtőbe állítjuk.Tálaláskor salátalevelekkel kibélelt tálra borítjuk.

Tanácsok:
Fokhagymás-zöldfűszeres majonézt kínálunk hozzá.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges tonhal » Vegyes disznósajtsaláta » Hideg zöldségkrémleves » Zöldséges tofu
» Zöldséges kukoricafasírt » Zöldséges virsli wokban » Tejfölös zöldségleves » Zöldséges lepény 2.
» Kedvenc zöldséges leves » Aszpikos sonka » Zöldséges, tormás hús » Barcelonai zöldségtál
» Gyors zöldségkrémleves » 10 perces zöldségsaláta » Sült virsli zöldségekkel » Zöldséges csirkezúza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.