Tutireceptek.hu fejléc

Vöröslencse krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg vöröslencse
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 liter víz

bors
1csípet őrölt kömény
petrezselyem
pirított kenyérkockák

Elkészítés:
A megtisztított, kockára vágott hagymát és fokhagymát a felhevített vaj és olaj keverékén, közepes lángon megpároljuk, hozzáadjuk a köményt.
Ráöntjük a vöröslencsét, átkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, 15 perc alatt készre főzzük.
A levest bormixerrel simára keverjük, friss petrezselyemmel és kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes gyümölcskrémleves » Ananászkrémleves » Eperkrémleves » Tejszínes spárgakrémleves
» Spárgakrémleves másként » Brokkolikrémlevesem » Gombakrémleves » Az én brokkoli krémlevesem
» Cukkinikrémleves2 » Tejszínes zellerkrémleves » Vöröslencse leves. » Hideg tokaji borkrémleves
» Krémleves édesköményből » Tejszínes eperkrémleves » Sajtkrémleves egyszerűen » Áfonyás krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.