Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsos makaróni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 25 dkg kifejtett, zsenge zöldborsó, 5 dkg sonka, 5 dkg reszelt sajt, 2 dl tejszín, 8 dkg vaj, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 tyúkhúsleves-kocka, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A makarónit megfõzöm és meleg vízzel leöblítve, jól lecsöpögtetem, majd 2 dkg vajon átforgatom, és melegen tartom. Míg a tészta fõ, a megmaradt vajon megpirítom a zöldborsót, ráteszem a nagyon apró (borsónyi) kockákra vágott sonkát, és felöntöm a tejszínnel. Hozzáadom a leveskockákat, és a törött borssal fûszerezem. Sûrûre beforralom, és a megmosott, nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet meg a fele reszelt sajtot is belekeverem. A ragut a tészta tetejére öntöm, az egészet lazán összekeverem, és azonnal tálalom. A megmaradt sajttal ki-ki meghintheti a tányérján.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós karajszelet » Zöldborsós pulykamell » Rakott makaróni » Zöldborsós-mandulás rizs
» Zöldborsós palacsinta » Zöldborsós sertéstokány » Zöldborsós csirkemáj » Zöldborsós sertésragu
» Gombás-zöldborsós spagetti » Zöldborsós rizs » Zöldborsós camembert krém » Sült, sajtos makaróni
» Zöldborsós szelet » Nápolyi makaróni » Különleges makaróni » Zöldborsós nokedli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.