Tutireceptek.hu fejléc

A legpuhább linzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 csomag vaniliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
baracklekvár

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. A kapott cipót fóliába csomagoljuk és hűtőben 1 órát pihentetjük (nagyon fontos!!).

A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 10 percig sütjük. Lekvárral összetapasztjuk őket. A legvégén vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejüket.

Tanácsok:
Sütés után fémdobozban tárolva vagy folpackkal letakarva, másnapra tökéletesen megpuhul.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás linzer - másként » Diós linzerkarika » Mákos-diós linzer » Yunus-féle Linzer
» Mákos linzer » Linzer (update 2) » Diós linzer » Nutellás tarka linzer
» Néger linzer » Isler vagy linzerkarika » Citromos-túrós linzer » Szivecskés linzerke
» Lekváros Linzer (fenyőfa) » Linzerszelet » Karácsonyi diós linzer » Linzer karika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.