Tutireceptek.hu fejléc

Alma batyuban recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 dl rum
20 g cukor
1 tojás
30 g mazsola
100 g vegyes kandírozott gyümölcs
4 alma
200 g mélyhűtött leveles tészta

Elkészítés:
A mélyhűtött tésztát felengedjük, meglisztezett deszkán kinyújtjuk, és 4 nagyobb négyzetlapot vágunk belőle. A mazsolát és az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt rumban megáztatjuk, (legalább 1 órára), az almákat megmossuk, szárazra töröljük, kivágjuk a magházukat. A mazsolát és a felaprózott gyümölcsöket jól lecsurgatjuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, és ezzel a töltelékkel megtöltjük az almákat. Minden tésztalap közepére 1-1 almát teszünk, a szegélyeket kevés lekvárral megkenjük, batyuszerűen ráhajtogatjuk, összenyomkodjuk. Sütőlemezre helyezzük, megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben mérsékelt tűznél pirosra sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Batyuban sült halfilé » Virsli batyuban » Batyuban sült hús » Hogyan készül a raffaello
» Pudingos gránátalma torta » Édes háromszögek » Bögrés diós » Citromos rácsos szelet
» Csokis mascarpone torta » Fekete-Erdő kocka » Rétestészta készítése » Arab fügekrém
» Narancsos csokis mousse » Tejszínes, epres fánk » Bögrés mákos, dióval » Túrós-őszibarackos szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.