Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almakrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma,

1/8 l víz,

1 citrom,

5 dkg apróra vagdosott narancshéj,

10 dkg cukor,

1 csomag vaníliás cukor,

12 lap áttetsző zselatin,

2 likőröspohár rum,

1/4 l tejszín,

meggy- vagy málnaszirup

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre szeleteljük. A vízzel és a citrom levével kevés ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Összeforraljuk egy kevés ideig. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a meleg almamasszához adjuk. Jól elkeverjük. Hideg helyre tesszük. Dermedés előtt hozzáadjuk a rumot és a felvert tejszínt. Kivizezett őzgerinc formába simítjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk, de előtte egy pár másodpercre a formát forró vízbe mártjuk, mert így könnyebb kiborítani az almakrémet. Meggy- vagy málnasziruppal kínáljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almakrém poharakban » Almakrémleves sárgarépával » Almakrémleves » Almakrém diétásan
» Joghurtos almakrém » Morzsás almakrém » Almakrém joghurttal » Csokito
» Csokoládés trüffeltorta » Csokis tallérok » Diétás kakaótorta » Liszt nélküli Túrótorta
» Bécsi almatorta » Túrókrém » Mákos kevert » Citromos barackos muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.