Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 adaghoz:

5 db (kb. 80-90 dkg) hibátlan alma meghámozva, magház nélkül, 2x2 cm-es kockákra vágva
csipetnyi só
8 dkg kristálycukor
1, 5 dl főzőtejszín
1 púpozott evőkanál liszt
5 szem szegfűszeg
1 kis darab fahéjrúd vagy egy csapott evőkanálnyi őrölt fahéj

Elkészítés:
Az almakockákat tedd oda főni 8 deciliter vízben. Add hozzá a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a fahéjat.
Forrald az alma puhulásáig.
Készíts habarást a tejszínből és a lisztből.
Botmixerrel pépesítsd az almát, majd öntsd hozzá a habarást.
Kis lángon tartva az edényt, folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be a levest.
Tálald hidegen vagy melegen. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almakrémleves sárgarépával » Zelleres burgonyakrémleves » Tejfölös libaaprólék-leves » Zöldborsós gombaleves
» Mexikói tortilla leves » Kler brokkolikrémlevese » Hideg sárgadinnyeleves » Tejfölös karfiol leves
» Ragu-leves » Hideg tokaji borkrémleves » Frankfúrti leveske » Krémleves karfiolból
» Házi szaloncukor II. » Tej leves » Szilvakrémleves habbal » Öregember táltos levese


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.