Tutireceptek.hu fejléc

Almakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 adaghoz:

5 db (kb. 80-90 dkg) hibátlan alma meghámozva, magház nélkül, 2x2 cm-es kockákra vágva
csipetnyi só
8 dkg kristálycukor
1, 5 dl főzőtejszín
1 púpozott evőkanál liszt
5 szem szegfűszeg
1 kis darab fahéjrúd vagy egy csapott evőkanálnyi őrölt fahéj

Elkészítés:
Az almakockákat tedd oda főni 8 deciliter vízben. Add hozzá a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a fahéjat.
Forrald az alma puhulásáig.
Készíts habarást a tejszínből és a lisztből.
Botmixerrel pépesítsd az almát, majd öntsd hozzá a habarást.
Kis lángon tartva az edényt, folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be a levest.
Tálald hidegen vagy melegen. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almakrémleves sárgarépával » Csorba kétféleképpen » Finom frankfurti leves » Bakonyi betyár leves
» Köménymagos leves » Japán kukoricaleves » Sajtos brokkolis krémleves » Galyasági fűszeres gulyás
» Könnyű spárga leves » Mackó úr gombalevese » Májgaluska székelyesen » Egyiptomi Besarah
» Brokkolileves gerslivel » Lencsepüréleves » Csípős fokhagymás pecsenye » Jókai finombableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.