Tutireceptek.hu fejléc

Almás diós másképpen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5-6 nagyobb alma
5 tojássárgája
10 dkg margarin
25 dkg cukor
1 csg vanília
4-5 nagy kanál lágyabb lekvár
30 dkg liszt
1 csg sütőpor
1-2 kávéskanál fahéj
1 db citrom reszelt héja
5 tojásfehérje
15 dkg dió durvára vágva

Elkészítés:
Az almát meghámozom, egy-másfél ujjnyi szeletekre vágom, és alufóliával bélelt tepsibe rakom./kb38x24 cm/
A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal, citromhéjjal.
Másik tálban a tojássárgát elektromos habverővel kikeverem a cukorral, hozzá adom a margarint, vanília cukrot, lekvárt, aztán felváltva a lisztes keveréket, meg a tojások felvert habját.
A keverék felét az almára öntöm, megszórom a dióval, és ráöntöm a másik felét is.
Előmelegített sütőben 180 foknál 35-40 percig sütöm.
Amikor nem ragad a próbatűre tészta, akkor megsült.
Amikor már hűlt egy kicsit, kiborítom a tepsiből, és lehúzom róla a fóliát.

Tanácsok:
Így az alma felülre kerül, tetejét bevonhatom csoki mázzal.
Kemény lekvárt összetörök villával, és kevés vízzel,így mindjárt hígabb lesz.
Én házi készítésű kicsit lágyabb lekvárt használtam.
Ha túl sűrű a massza a lekvár miatt, kevés tej hozzáadásával segíthetünk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: csibiusz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás krémes szelet » Almás sütije » Epres-almás pite » Diabetikus almás pite
» Almás limonádé » Almás, sajtos csirkemell » Túrós-almás turmixital » Almás-mogyorós muffin
» A nagyi almás sütije » Almás-sajtos burgonya » Almás csirkemell. » Pulykahús másképpen
» Almás, krémes sütemény » Porlós almás » Tejberizses almás rakottas » Almás-boros borjúmáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.