Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás diós másképpen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5-6 nagyobb alma
5 tojássárgája
10 dkg margarin
25 dkg cukor
1 csg vanília
4-5 nagy kanál lágyabb lekvár
30 dkg liszt
1 csg sütőpor
1-2 kávéskanál fahéj
1 db citrom reszelt héja
5 tojásfehérje
15 dkg dió durvára vágva

Elkészítés:
Az almát meghámozom, egy-másfél ujjnyi szeletekre vágom, és alufóliával bélelt tepsibe rakom./kb38x24 cm/
A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal, citromhéjjal.
Másik tálban a tojássárgát elektromos habverővel kikeverem a cukorral, hozzá adom a margarint, vanília cukrot, lekvárt, aztán felváltva a lisztes keveréket, meg a tojások felvert habját.
A keverék felét az almára öntöm, megszórom a dióval, és ráöntöm a másik felét is.
Előmelegített sütőben 180 foknál 35-40 percig sütöm.
Amikor nem ragad a próbatűre tészta, akkor megsült.
Amikor már hűlt egy kicsit, kiborítom a tepsiből, és lehúzom róla a fóliát.

Tanácsok:
Így az alma felülre kerül, tetejét bevonhatom csoki mázzal.
Kemény lekvárt összetörök villával, és kevés vízzel,így mindjárt hígabb lesz.
Én házi készítésű kicsit lágyabb lekvárt használtam.
Ha túl sűrű a massza a lekvár miatt, kevés tej hozzáadásával segíthetünk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: csibiusz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás koktél » Almás krémes Emyke módjára » Almás-csokis kuglóf » Almás sütemény másképpen
» Mikulás-váró almás » Almás sajtos tojássaláta » Almás gombóc » Tip-top almás
» Almás sütike » Almás kocka » Diós-mákos almás pite » Almás céklasaláta másként.
» Almás-kukoricás saláta » Almás keverős süti (gyors) » Almás-mézes lepény » Birsalmás yorkshire puding


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.