Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tartalmas levesem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3-4 személyre:
30 dkg sertés hús: lapocka,comb vagy szűz(amit szerettek)
kockára vágott füstölt szalonna
hagyma
zöldségek: répa,gyökér, krumpli,
4-5db közepes méretű csiperke gomba
250ml főzőtejszín

bors
tárkony (ízlés szerint)
pirospaprika
teáskanálnyi pirosarany
teáskanálnyi fokhagymakrém
2-3evőkanál citromlé
Vajasgaluskához:(nokedli sűrűségű kb)
2 tojás
1 evőkanál vaj vagy margarin
liszt
víz

Elkészítés:
Az apróra kockázott szalonnát kevés olajon megpírítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát és együtt fonnyasztom tovább.Hozzáadom a felkockázott husit, picit fehéredik, lehúzom a tűzről és hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel, beleteszem a felaprított zöldségeket és a gombát, fűszerezem a felsoroltakkal.
Ha megpuhut a husi, hozzáöntöm a tejszínt, jól kikeverem, majd beleszaggatom a galuskát. Ha összeforrt, ízesítem még egy kis citromlével!

Tanácsok:
Friss kenyérrel tálalva nagyon finom és laktató leves!


A receptet beküldte: RnéKrisztina


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc zöldséglevesem » Sütőtöklevesem » Tökbél levesem » Brokkolikrémlevesem
» Fokhagymakrémlevesem » Póréhagyma levesem » Az én brokkoli krémlevesem » Az Én meggylevesem
» Köménymaglevesem » Tartalmas csokoládékrém » Tartalmas lencseleves » Sütőtök levesem
» Gombalevesem » Az én cukkini levesem » Tartalmas bableves » Brokkolis zöldbablevesem


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.