Tutireceptek.hu fejléc

Amitől egész évben finom minden: saját készítésű paprikakrém recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
10 kg lecsópaprika
2,5 kg tengeri vagy jódozott só

Elkészítés:
A lecsópaprikáról leszedem a kocsányát (magok maradnak, mert jó ízüek és mire a tányérba kerülnének, teljesen szétfőnek!) aztán a robotgépben ledarálom (nem krémesre!-apró darabok maradjanak a darálás után) a paprikát, majd ízlés szerint 20-30% sóval összekeverem. Két napig állni hagyom, néha megkavarom, hogy a só teljesen feloldódjon, majd üvegekbe töltöm és lezárom.
Innentől egész évben ezzel sózok mindent, még a húsleves is, csak akkor egy teatojásba teszem a darált paprikát.
Remek ízt ad mindennek, és az év folyamán már nem is veszek több sót!

Tanácsok:
Érdemes állandó arányokat kitalálni, mert ha egyszer megtanulsz vele sózni akkor soha nem ér meglepetés!


A receptet beküldte: Anyagi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg finomfűleves » Finom kakaós kuglóf » Finom sajtos karfiol » Különleges finomság
» Finom linzer » Túrótorta-saját recept » Tepsiben sült finomság » Finom csokis kehely
» Kapucíner szelet - finom » Finom sós kifli » Finom fanta szelet » Aszpikos finomság
» Hal finom bundában » Finom mákos » Muf finom! » Citromos finomság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.