Tutireceptek.hu fejléc

Anyós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
12 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
15 dkg zsír
Tejjel összegyúrjuk 3 részre osztjuk, 2 vékonyabb 1 vastagabb lapba kisütni

Elkészítés:
Töltelék: 2,5 dl forró tejbe 1 csomag vaníliás cukrot, 0,5 dl rumot teszünk és a vastagabb lapot beletördeljük.
Külön: 18 dkg cukrot 2 kanál kakaót, 3 kanál barack ízt és 10 dkg vajat kikeverünk, majd hozzáadjuk a tejben kikevert (tölteléket)masszát és együtt simára kavarjuk. Majd a két vékonyabb lap közé töltjük és egy fél napot pihenni hagyjuk, hogy a lapok puhuljanak.


A receptet beküldte: takacsagi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás cukkínis lepény » Anyósom salátája » Halfilé sáfrányos vajjal » Csirke anyós módra
» Sajtlepény » Hagyományos babfőzelék » Sajtlepény másként » Skót juhászlepény
» Márványos-meggyes süti » Kefíres lepény » Takart sárgabaracklepény » Lepénykenyér
» Hagymás-krumplis lepény » Finom túrós lepény » Hagyományos fánk » Habos túróslepény


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.