Tutireceptek.hu fejléc

Anyós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
12 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
15 dkg zsír
Tejjel összegyúrjuk 3 részre osztjuk, 2 vékonyabb 1 vastagabb lapba kisütni

Elkészítés:
Töltelék: 2,5 dl forró tejbe 1 csomag vaníliás cukrot, 0,5 dl rumot teszünk és a vastagabb lapot beletördeljük.
Külön: 18 dkg cukrot 2 kanál kakaót, 3 kanál barack ízt és 10 dkg vajat kikeverünk, majd hozzáadjuk a tejben kikevert (tölteléket)masszát és együtt simára kavarjuk. Majd a két vékonyabb lap közé töltjük és egy fél napot pihenni hagyjuk, hogy a lapok puhuljanak.


A receptet beküldte: takacsagi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagyományos babfőzelék » Kapros túróslepény » Burgonyás lepény » Áfonyás lepény
» Anyóstorta » Márványos karamellszelet » Sajtos lepényfalatok » Anyósom túrós pogácsája
» Meggyes-Csokis lepény » Tejfölös gyümölcslepény » Márványos epres kenyér » Anna Almás lepénye
» Diós lepény » Sáfrányos rizottó » Modern zabos almás lepény » Hagyományos lebbencsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.