Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Anyós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
12 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
15 dkg zsír
Tejjel összegyúrjuk 3 részre osztjuk, 2 vékonyabb 1 vastagabb lapba kisütni

Elkészítés:
Töltelék: 2,5 dl forró tejbe 1 csomag vaníliás cukrot, 0,5 dl rumot teszünk és a vastagabb lapot beletördeljük.
Külön: 18 dkg cukrot 2 kanál kakaót, 3 kanál barack ízt és 10 dkg vajat kikeverünk, majd hozzáadjuk a tejben kikevert (tölteléket)masszát és együtt simára kavarjuk. Majd a két vékonyabb lap közé töltjük és egy fél napot pihenni hagyjuk, hogy a lapok puhuljanak.


A receptet beküldte: takacsagi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós lepény eperöntettel » Rákóczi túrós lepény » Anyós pirulái » Francia körtés lepény
» Halfilé sáfrányos vajjal » Fetás-lilahagymás lepény » Hagyományos krumplistészta » Márványos tetejű süti
» Sütőtökös lepény » Márványos szelet » Vaníliás lepény! » Anyóspajti almás pitéje
» Márványos-meggyes süti » Gombaragu krumplilepényen » Padlizsános lepény » Szilvás lepény 2


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.