Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns szilvás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
3 dkg porcukor,
2 evőkanál 10%-os tejföl,
2 db tojássárgája,
kevés só
Töltelék:
80 dkg szilva,
5 dkg porcukor,
2 kávéskanál fahéj
3 dkg morzsa
A tetejére:
3 db tojássárgája,
8 dkg porcukor,
3 evőkanál 10 % tejföl,
2,5 dkg dara
2,5 dkg liszt
a habhoz 5 db tojásfehérje

Elkészítés:
A lisztet, a vajat, 3 dkg porcukrot, 2 tojássárgáját, tejfölt tésztának összedolgozzuk, majd rövid ideig pihenni hagyjuk. Ezt követően vékonyra kinyújtjuk, sütőlemez aljára tesszük, villával megszurkáljuk, és a 80 dkg kimagvazott, kettéhasított szilvával sűrűn, egyenletesen kirakjuk. A gyümölcs tetejét megszórjuk az 5 dkg porcukorral (amibe keverjük bele a fahéjat) és a 3 dkg morzsaval, majd elkészítjük a következő masszát. A 3 tojássárgáját és a tejfölt 4 dkg cukorral habosra keverjük. Utána hozzáadunk 5 dkg darás lisztet, közben az 5 tojásfehérjéből felvert habot pedig a másik 4 dkg cukorral hozzávegyítjük. Ezzel a szilvás tésztát egyenletesen bevonjuk, és közepes hőfokú sütőben kisütjük

Tanácsok:
ez egy gáztepsi méretű adag.Kimondottan vékony tésztával ,és nagyon finom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns húsos palacsinta » Pikáns burgonyafőzelék » Hagymaleves pikánsan » Sajtos-burgonyás lepény
» Diós-cseresznyés lepény » Diós-szilvás lepény » Gyors szilvás süti » Különleges szilváskockák
» Pikánsan pácolt csirkecomb » Almás palacsintalepény » Padlizsános lepény » Pudingos lepény
» Sonkás brokkolilepény » Almás-szilvás csirke » Hamis túróslepény » Meggyes-cseresznyés lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.