Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Anyóstorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 babapiskóta,1/2 l.tej,5 dkg cukor,1/2 dl rum,10 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs,3 dl tejszín.
a krémhez:1/2 l.tj,2 t.sárgája,egy ek.liszt,2 dkg kakaópor,1/4 rúd vanília,8 dkg cukor,2 dkg cukor pedig a tejszínhabba.

Elkészítés:
A tejet 5 dkg cukorral felforraljuk,beleöntjük a rumot,és egyenként belemártjuk a babapiskótákat.Lapos tálra egy sort rakunk belőlük,rákenjük az elkészített vaníliakrém felét,erre ismét egy sor tejes piskótát rakunk.A 2.sor piskótára a vaníliakrém másik felét -amelybe 2 dkg kakaóport kevertünk- tesszük.Ennek a tetejére rakjuk a 3.sor piskótát.Mindkét krémrétegre mazsolát vagy cukrozott gyümölcsöt hintünk.Az így nyert tortaformát a cukrozott,kemény tejszínhabbal (nyomózsákból vagy nylonzacskóból) szépen felspricceljük.
(Egyszerűbb cukrozott tejszínhabspry-t használni.)
Krém elkészítése:a tojássárgáját elkeverjük a cukorral,a liszttel,a nyers tejjel,beletesszük a vaníliát (vagy van.cukrot),és kis lángon vagy gőz fölött állandóan keverve sűrű krémmé főzzük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös túrókrém » 5 perces süti » Palacsinta tejszínben » Mézes-fahéjas almás süti
» Gesztenyés párnácskák » Kakaóhabkocka » Joghurtos eperkocka » Piskóta --gluténmentes
» Egzotikus torta » Csokoládés palacsintatöltelék » Hideg krémes » Start piskóta -mikróban
» Mazsolás-túrós muffin » Kókuszos rizs gyümölccsel » Szilvatorta » Krémes - klasszikus


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.