Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Különleges meggyes palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 egész tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg vaj vagy margarin, 1,5 dl tej, 1,5 dl szódavíz, 80 dkg friss meggy (meggybefõtt nem jó!), fél rúd vanília, 4-5 evõkanál kristálycukor, 3 szem szegfûszeg, kis darabka fahéj.

Elkészítés:
A meggyet megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Két dl vizet felforralok, beleteszem az összes fûszert és a cukrot, majd apránként beletéve a kimagozott meggyet, 3 percig fõzöm. Szûrõkanállal kiszedem. Mire az utolsó adag meggy is megfõtt, a lé sziruppá válik. A palacsintatésztát megkeverem: a tojásokat habosra verem, hozzáadom a lisztet és a tejet, majd a szódavízzel a kellõ sûrûségûre hígítom. Ezután beleteszem a megolvasztott, de már nem meleg vajat és 10 percig pihentetem. A palacsintákat egyenként megsütöm, ezután a fõtt meggyel megszórva négyrét hajtom. A meggyes-fûszeres sziruppal meglocsolva kínálom.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes jeges tea » Különleges káposztasaláta » Hortobágyi palacsinta » Meggyes, túrós tortácska
» "Fekete" palacsinta » Meggyes habos piskóta » Húsos palacsintatekercs » Diétás zabpalacsinta
» Banános álom palacsinta » Csokis meggyes kuglóf » A legjobb palacsintatészta » Román palacsinta
» Meggyes krémes Emyke modra » Cseszneki palacsinta » Húsos rakott palacsinta » Meggyes őzgerinc


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.