Tutireceptek.hu fejléc

Rumos meggy recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg meggy,
20 dkg cukor,
2 dl rum,
1 citrom.

Elkészítés:
A meggyet megmosom, lecsöpögtetem, majd annyi tiszta, hideg vízzel töltöm fel, amennyi éppen ellepi. Belecsavarom a citromlevet, és fél napig áztatom benne a gyümölcsöt. Ezután leszûröm. A visszamaradt lébõl fél liternyit felforralok a cukorral, és 5 percig fõzöm, ezután kihûtöm. A leszûrt gyümölcsöt kicsi üvegekbe töltöm és elosztom benne a rumot. Annyi sziruppal töltöm fel, hogy az üveg egészen megteljen. Légmentesen lekötöm és hûvös helyen tárolom. Nagyon sokáig eláll, de alkoholtartalma miatt a gyerekeknek csak nagyon keveset adjanak belõle!


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós meggyes süti » Túros-meggyes pite » Diós-meggyes rakott kifli » Rumos bundás banán
» Meggyes süti gyorsan » Meggyes-túrós sütemény » Meggyes » Rumos kruszta
» Meggylikőr » Meggyes krémes Emyke modra » Meggy limonádé » Rumosdió golyó
» Rumos csokoládészelet » Macskaszem (meggyes) » Meggyes-mákos rétes » Hideg meggyleves mentával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.