Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rumos meggy recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg meggy,
20 dkg cukor,
2 dl rum,
1 citrom.

Elkészítés:
A meggyet megmosom, lecsöpögtetem, majd annyi tiszta, hideg vízzel töltöm fel, amennyi éppen ellepi. Belecsavarom a citromlevet, és fél napig áztatom benne a gyümölcsöt. Ezután leszûröm. A visszamaradt lébõl fél liternyit felforralok a cukorral, és 5 percig fõzöm, ezután kihûtöm. A leszûrt gyümölcsöt kicsi üvegekbe töltöm és elosztom benne a rumot. Annyi sziruppal töltöm fel, hogy az üveg egészen megteljen. Légmentesen lekötöm és hûvös helyen tárolom. Nagyon sokáig eláll, de alkoholtartalma miatt a gyerekeknek csak nagyon keveset adjanak belõle!


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-pudingos sütemény » Bögrés-tejfölös meggyes » Rumos-meggyes-pudingos » Mézes-rumos-kakaós kocka
» Rumosdió golyó » Gesztenyés-meggyes rétes » Meggyes-málnás hűsítő » Feketeerdei Meggytorta
» Meggyes pite - fahéjas » Cseresznyés -meggyes pite » Rumos szilva » Meggyes sütemény
» Meggyszörp » Meggyes fagylaltkehely » Rumos mogyorófagyi » Meggyszósz X.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.