Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rumos meggy recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg meggy,
20 dkg cukor,
2 dl rum,
1 citrom.

Elkészítés:
A meggyet megmosom, lecsöpögtetem, majd annyi tiszta, hideg vízzel töltöm fel, amennyi éppen ellepi. Belecsavarom a citromlevet, és fél napig áztatom benne a gyümölcsöt. Ezután leszûröm. A visszamaradt lébõl fél liternyit felforralok a cukorral, és 5 percig fõzöm, ezután kihûtöm. A leszûrt gyümölcsöt kicsi üvegekbe töltöm és elosztom benne a rumot. Annyi sziruppal töltöm fel, hogy az üveg egészen megteljen. Légmentesen lekötöm és hûvös helyen tárolom. Nagyon sokáig eláll, de alkoholtartalma miatt a gyerekeknek csak nagyon keveset adjanak belõle!


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges meggytorta » Kevert meggyes-csokis süti » Meggy és szilva eltevése » Palacsinta rumos öntettel
» Meggyes krémes Emyke modra » Rumos kekszgolyók » Meggyes amerikáner » Meggyes süti
» Meggybefött (fözés nélkül) » Diós, rumos, kávés szelet » Meggyes-gesztenyés rétes » Csokis meggyes kuglóf
» Meggyes-diós kavart süti » Rumos mazsolafagylalt » Meggyes csokoládéfagylalt » Meggyes őzgerinc


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.