Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Apácafánk(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 evőkanál vaj vagy sütőmargarin
2 evőkanál cukor
10 dkg liszt
2 tojás
1/2 csomag sütőpor


Elkészítés:
Egy fazékban elkeverjük a vajat vagy sütőmargarint a cukorral, 1,2 liter vízzel és csipetnyi sóval, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és fakanállal elkeverjük. A tésztát lassú tűzön addig keverjük, amíg a fazék alján fehér réteg nem képződik. A fazekat félrehúzzuk, és egymás után a tésztához keverjük a tojásokat. Kanállal kis fánkokat szaggatunk, és olajban kisütjük, majd porcukorba forgatjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis puncsos pudingos keksz » Csokikrémes csokitorta » Almás zabpelyhes süti » Sündisznó
» Meggyes, tejbedarás süti » Kelt ostoros rétes » Diós krémes retro » Zserbó tallér
» Karamellás almatorta » Almás, diós kalács » Csepegtetős tészta » Arab fügekrém
» Túrórudi Torta » Gyors délutáni desszert » 10 perces fánk 1. » Gyors túrós rétes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.