Tutireceptek.hu fejléc

Apácafánk(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 evőkanál vaj vagy sütőmargarin
2 evőkanál cukor
10 dkg liszt
2 tojás
1/2 csomag sütőpor


Elkészítés:
Egy fazékban elkeverjük a vajat vagy sütőmargarint a cukorral, 1,2 liter vízzel és csipetnyi sóval, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és fakanállal elkeverjük. A tésztát lassú tűzön addig keverjük, amíg a fazék alján fehér réteg nem képződik. A fazekat félrehúzzuk, és egymás után a tésztához keverjük a tojásokat. Kanállal kis fánkokat szaggatunk, és olajban kisütjük, majd porcukorba forgatjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros-mogyorós muffin » Mikulástorta » Kakaós töpörtyű » Vaníliás-almás kekszszelet
» Bécsi vaníliás kifli » Lusta asszonyok túrós rétese » Morzsás túrótorta pohárban » Amerikai csokis mogyorós süti
» Csoda kifli » Vasvári krémes tekercs » Részeges barát » Töltött keksz
» Sörperec » Rázós süti » Omlós krémes » Mami banános sütije


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.