Tutireceptek.hu fejléc

Mikulástorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A diós piskótához:
6 tojás,
6-6 evőkanál porcukor és liszt,
fél tasak sütőpor,
10 dkg darált dió,
reszelt citromhéj,
fahéj.

A diókrémhez, díszítéshez:
20-20 dkg vaj és porcukor,
15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió,
rumaroma,
1 piros marcipánrúd.

Elkészítés:
A tojás sárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojás sárgákat lassan belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot és a vajat jól kikeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük.
A kihűlt tortalapot három lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Vékony réteggel a külsejét is bekenjük, majd hűtőbe tesszük. A marcipánmasszát átgyúrjuk, 3 milliméter vastagra kinyújtjuk, és Mikulás alakú kiszúróval kis Mikulásokat formázunk belőle. Tálalás előtt a torta oldalát durvára vágott dióval beszórjuk, a tetejét piros marcipán Mikulásokkal díszítjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piros Mikulástorta » Meggyes-mákos rétes » Poharas szilvás szelet. » Kakaos muffin finoman
» Tejfölös-pudingos sütemény » Gyors leveles rétes » Kókuszos túró desszert » Palacsinta Dukanhoz
» Kefir torta » Egyszerű lángostészta » Édes puliszka sütemény » Áfonyalekváros tortacsoda
» Mézeskalács, puha és finom » Tangó szelet » Dukan mikrós süti » Almás-fahéjas kuglóf


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.