Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Omlós krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

30 dkg liszt
7 dkg margarin
10 g szalalkáli
2 ek porcukor
6 ek tej

Krém

25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

Elkészítés:
Tészta

A hozzávalókat összekeverjük a lisztben, lágy tésztát gyúrunk belőle. Arra vigyázzunk, ne legyen ragadós, de ne legyen kemény sem!
A tésztát három részre osztjuk. A tepsi hátoldalának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. (Ezen is fogjuk kisütni a lapokat!) A lapokat kisütjük egyenként 8-10 perc alatt halvány sárgára. Amikor kész, óvatosan vegyük le, mert nagyon törékenyek.
Az első lapot a fele krémmel megkenjük, a másodikat ráhelyezzük, azt is megkenjük a maradékkal, a harmadikkal lezárjuk. A tetejére porcukrot hintünk.
Az egészet kis kocka szeletekre vágjuk.

Krém

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliacukrot is.
A pudingot felfőzzük a tejjel, amikor langyos hozzáadjuk a vajas krémet.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes kakaós tallérok » Sajtkrémes-szalonnás batyu » Skót fincsi krémes » Skót krémes Emyke módjára
» Réteges krémes » Krémes torta » Tonhalkrémes szendvics » Omlós tea sütemény
» Krémes fókabébik » Karamellkrémes diós kifli » Krémes-túrós » Hepe-hupás krémes
» Emeletes kekszes krémes » Repülőkrémes » Citromos krémes szelet » Vaníliakrémes muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.