Tutireceptek.hu fejléc

Az én mákos gubám recept

Kategória:


Hozzávalók:
8 db szikkadtabb kifli
6 dl tej
15 dkg darált mák
3-4 evőkanálnyi méz
2 dkg margarin
1 dkg vaníliáscukor
citrom

Elkészítés:
A tejben olvaszd fel a vaníliáscukrot, 2 evőkanál mézet és a margarin felét. A kifliket vágd szeletekre és locsold rájuk a tejet. (Ha kell, forgasd át, hogy egyenletesen megszívják magukat, majd egy-két percre tedd szűrőbe, hogy a felesleg tej lecsöpöghessen.) A darált mákhoz vegyíts egy kis reszelt citromhéjat, majd óvatosan keverve ezt is add a kiflikatikákhoz. A maradék margarinnal kenj ki egy tepsit vagy tűzálló tálat, terítsd el benne a mákos kiflikarikákat, majd előmelegített, középmeleg sütőben 5-10 percig süsd a gubát. Kockákra vágva melegen tálald, s ekkor csorgasd rá a méz maradékát.

Tanácsok:
Mák helyett dióval is jó. (Egyébként akár mákkal, akár dióval készül, a méz kiváltható porcukorral is.)


A receptet beküldte: Tundibundy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromkrémes mákos szelet » Almás-mákos rakott tészta » Mákos lütyü » Mákos szilvásgombóc
» Mákos bögre » Mákos kifli (update 2) » Gyors mákos kölessütemény » Update1 mákos süti
» Francia mákos krémes » Mákos bögrés » Mákos puliszka » Almás mákos pite
» Mákos-sajtos perec » Omlós mákos pite » Mákos krémes II » Meggyes-mákos sütemény


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.