Tutireceptek.hu fejléc

Diós, mákos hókifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tésztához:
40dkg rétesliszt
25dkg Ráma
2dl tejföl
csipet só

töltelékhez:
20-20dkg darált dió-mák
20 dkg porcukor
12dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
2cs vaniliás cukor
tej ill. rum

A forgatáshoz kb.:10dkg van. porcukor

Elkészítés:
A lisztet, sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk.3 részre osztjuk és letakarva 15 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a diót a fele porcukorral, mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy, csak a rum helyett tej kerül bele.A tésztát kinyújtjuk és 6cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok alsó részére tesszük a tölteléket, feltekerjük és kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 15 percig sütjük.
Még melegen van.porcukorba forgatjuk.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
Nekem a töltelék fele is elég volt a leírt tészta adaghoz.


A receptet beküldte: madul


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-mákos guba torta » Almás-mákos muffin » Rácsos, mákos pite » Gyors mákos kölessütemény
» Mákosguba másképpen » Mákos-citromos sütemény » Hókifli 2 » Mákos kifli (Diós)
» Kókuszos hókifli » Sajtos-mákos rudak » Kavart mákos » Mákos kifli
» Mákos grillázsgolyó » Soma féle Hókifli » Mákos kevert almával » Mákos rakott kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.