Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Baklava 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


A tésztahoz:
• 3 db. tojás
• 1 pohár jughurt
• 1 pohár víz *
• 1/2 pohár vaj
• 1/2 pohár oliva olaj
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag búza keményítő
• 500 gr. vaj
• 1 csipetni só
• Liszt
• Töltelék:
• 400 gr. darált dió vagy pisztácia
* egy pohár = 2 vagy 2,5 deciliter


Szirup:
• 5 pohár cukor
• 4 pohár víz
• 1/2 citrom leve

Elkészítés:
Elkészítése:
Három tojást, vajat, olíva olajat, joghurtot, sütőport, és a sót, botmixerrel keverjük. Szitált lisztet bele keverve tíz percig gyúrjuk.
Így lágy tésztát kapunk, dió nagyságú cipókat készítünk, 35-40 db. Nedves konyharuha alatt félórát hagyjuk pihenni.
Minden egyes cipót, nyújtódeszkán vagy kemény konyha pulton nyújtófával, keményítő szórás segítségével papír vékonyra nyújtunk. (eddigi műveletek helyettesíthető a rétes lappal is)
Négyesével tegyük a tepsibe a tészta lapokat.
Darált diót vagy pisztáciát szórjuk rá. Ezt a műveletet folytatjuk mind addig, míg el nem fogy az anyag.
Minden tésztát behelyeztünk a tepsibe, akkor kedvünk szerinti formában vághatjuk.
Olvasztott vajat lassan szétöntjük a tésztára. Előre melegített sütőben enyhe rózsaszínig sütjük.
Szirup Elkészítése:
A Cukrot és a vizet egy lábasban keverve húsz percig főzzük. A citrom lé hozzá adásával forraljuk.
Az elkészült baklava hűtése után a fenti szirupot langyosan rá öntjük.

Tanácsok:
Nyugalom,ido es kedv kell hozza es nemi tapasztalat,de meg lehet csinalni,semmi se olyan ordongos

A baklavát a görögök, bulgárok, örmények és arabok mindannyian saját hagyományos édességeik között tartják számon.


A receptet beküldte: kustiov


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós baklava 2. » Baklavas » Baklavám » Baklava nem rétestésztából
» Diós-csokis baklava » Baklava (szerintem) » Diós baklava » Meggyes baklava
» Baklava* » Tejfölös szelet » Minifánk rumos szilvával » Úszó sziget
» Diós-tejszínes kocka » Krémes pite » Kefíres lepény » Banánkrémes csók


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.