Tutireceptek.hu fejléc

Belül folyós csokis muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 tábla jó minőségű étcsoki
10 dkg vaj
3 tojás
150 g cukor (lehet kicsit kevesebb is)
75 g liszt
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:
A vajat és az egyik tábla csokit vízgőz felett felmelegítjük, homogénre keverjük. Langyosra hűtjük. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és sóval kikeverjük, aztán hozzáadjuk a vajas-csokis masszát (fontos, hogy ne legyen meleg, csak langyos!). Majd beleszitáljuk a lisztet. A másik tábla csokit apró darabokra törjük és 3/4-ét belekeverjük a tésztába. A tésztát sütés előtt a hűtőbe kell tenni minimum egy órára. Ezt követően elosztjuk a muffinformákba (kb. 12-13 lesz belőle). A maradék csokidarabkákat rátesszük a muffinok tetejére. Előmelegített sütőben 230 fokon kell megsütni pontosan 12 percig.

Tanácsok:
Nem szabad tovább sütni, mert nem lesz folyós a közepe. Akkor jó, ha berepedezik kívül, de belül még folyós. Langyosan a legfinomabb, vanília fagyival :)

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: sok kcal

A receptet beküldte: babyyy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokisoufflé málnával » Muffin cukormentesen » Kefires muffin » Muffin :)
» Mákos és diós muffin » Fehér csokis kekszes » Baconos-hagymás muffin » Citromos-csokis szelet
» Csokis-mogyorós keksz » Csokis keksz (update 2) » Banános csokis muffin » Almás muffin zabkorpából
» Csokis csodamuffin » Szilvás-túrós muffin » Muffin nyárs » -Mákos muffin


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.