Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokis kalács * recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
1 kg finomliszt
5 db tojássárgája
10 dkg porcukor
5 dl tej
4 ek napraforgó olaj
5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 csipet só

A töltelékhez:
25 dkg olvasztott margarin
20 dkg porcukor
4 ek cukrozatlan kakaópor

A tetejére:
1 db tojás
5 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, jól kidagasztjuk. Nem baj, ha picit ragad még a tészta. Meleg helyen hagyjuk kelni 1,5-2 órát.
A töltelékhez a margarint megolvasztjuk, beleszitáljuk a porcukrot és a kakaót, és alaposan összekeverjük.
Mikor megkelt, 6 részre osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, mint a beiglit. Ha két rúd megvan, akkor összecsavarjuk azokat. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk a csavart kalácsokat.
Mikor kész a 3 kalács, akkor lekenjük a felvert tojással, és még 1/2 órát kelesztjük.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd pár perc múlva mérsékeljük a lángot, és kb. 30 percig sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal. Hagyjuk kihűlni egy kicsit, különben kifolyik a csoki a belsejébő

Tanácsok:
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Duplán csokis muffin » Almás kalács » Banános-csokis turmix » Csokis süti 2
» Csokis di­é­tás bög­resüti » Szilvalekváros kalács » Csokis rakott palacsinta » Tejes kalács
» Finom csokis kehely » Karácsonyi mézeskalács » Mézeskalács (Kata-féle) » Csokis túrós süti
» Gyömbéres mézeskalács » Csokis bögrés » Csokis szalámi » Molnárkalács


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.