Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bodzalekvár másképpen recept

Kategória:


Hozzávalók:
bodza, víz,cukor, citromsav,

Elkészítés:
A bodzát, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, így a bogyók lepattannak, nem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila. Befõzésre csak a fabodza gyümölcse jó ! 80 deka cukorból, 2 deci vízbõl, 10 gramm citromsavból szirupot fõzünk. 1 kiló érett bodzabogyót állandóan kevergetve a szirupban addig fõzzük, amíg összetöppedni, sûrûsödni nem kezd. Üvegekbe töltjük, a tetejére egy kevés tartósítószert szórunk, lekötjük, és 24 órára szárazgõzbe rakjuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplipüré másképpen » Almás sütemény másképpen » Alma torta maskeppen » Szerb gyuvecs máskeppen
» Tonhalas tészta másképpen » Bundás kenyér másképpen » Bodzalekvár szederrel » Töltöttkáposzta másképpen
» Bodzalekvár » Káposztás lángos másképpen » Bailles másképpen » Gombás csirke másképpen
» Olasz szendvics másképpen » Banános turmix - másképpen » Palóc leves másképpen » Pita másképpen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.