Tutireceptek.hu fejléc

Palóc leves másképpen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg marhahús
25 dkg zöld színű zöldbab (nem vajbab)
25 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem


Elkészítés:
Az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, a fűszereket, a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majdnem puhára. (Ha a víz elfő, pótoljuk.) Ha ez megvan, öntsük fel 2 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.

Tanácsok:
Csipetkével tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancskrémleves » Padlizsánkrémleves májjal » Tejfölös karalábé leves » Suhantott leves
» Hagymalevesem » Galyasági zellerkrémleves » Tárkonyos csülökleves » Raguleves ( 4 személyre)
» Milánói pacalleves » Almakrémleves sárgarépával » Cukkini krémleves » Tárkonyos gombaleves
» Bableves cipóban » Boros meggyleves » Virslis lencseleves » Hideg szederleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.