Tutireceptek.hu fejléc

Palóc leves másképpen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg marhahús
25 dkg zöld színű zöldbab (nem vajbab)
25 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem


Elkészítés:
Az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, a fűszereket, a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majdnem puhára. (Ha a víz elfő, pótoljuk.) Ha ez megvan, öntsük fel 2 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.

Tanácsok:
Csipetkével tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes gyümölcskrémleves » Aszaltszilvaleves » Olasz szendvics másképpen » Karfiolkrémleves
» Gyergyói gulyásleves » Kelleves húsgombóccal » Tarhonyás zöldborsóleves » Rebarbarakrémleves
» Magyaros burgonyaleves » Háromhagymás gombaleves » Sütötökkrémleves » Citrom leves
» Tárkonyos zöldségleves » Málnaleves fagyival » Gyergyói kaporleves » Marhahúsleves gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.