Tutireceptek.hu fejléc

Bögrés almafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
2,5 bögre liszt
2 tojás
2 ek cukor
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
olaj
porcukor
lekvár

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk,lereszeljük,a levét kinyomjuk.Hozzáadjuk a tojásokat,a cukrot.a vaníliás cukrot,a fahéjat, és több részletben a sütőporral vegyített lisztet.Alaposan összedolgozzuk a masszát.Akkor jó, ha a galuskáéhoz hasonló az állaga.
Az olajat felforrósítjuk,majd egy kanállal beleszaggatjuk a fánkmasszát.(ne tegyünk egyszerre túl sok fánkot az olajba). A tészta magától is átfordul, így biztosan jól átsül mindenhol. Aranybarnára sütjük pár perc alatt. Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, forrón megszórjuk porcukorral,lekvárral kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bögrés raffalló » Meggyes bögrés » Bögrés-gyümölcsös » Almafánk, Fititől
» Bögrés-mikrós süti » Bögrés-Kefíres-diós » Bögrés kakaós » Bögrés mákos másképp
» Legegyszerűbb bögrés » Egyszerű omlós bögrés süti » Bögrés- mákos sütemény » Bögrés császármorzsa
» Bögrés kókuszos kocka » Almafánk Jessy módra » Tízperces bögrés pillefánk » Meggyes bögrés süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.