Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas almafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt
3/4 tasak sütőpor
1 mk őrölt fahéj
csipet só
1 tojás
3 közepes, savanykás alma

Elkészítés:
Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.

A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük. 10 percet pihentetjük a tésztát.

Nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát. Ne legyenek túl nagyok a fánkok, mert sütés közben megnőnek.

Először fedő alatt, majd átfordítjuk, ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára. Fahéjas porcukorral szórjuk meg tálaláskor.

Cukor nem kell a tésztába!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas tej körtével » Kelt fahéjas csiga » Fahéjas meggyleves » Fahéjas almagombóc
» Fahéjas csigák » Gyömbéres-fahéjas máj » Gyors fahéjas almás süti » Fahéjas zserbó
» Fahéjas torta » Fahéjas almaital » Fahéjas habcsók » Meggyes-fahéjas muffin
» Fahéjas-almás kuglóf » Almás-fahéjas kevert » Fahéjas elalvás Update1 » Fahéjas-almás kiflik


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.