Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boston Cream Cupcake recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
6 evőkanál olaj
2 dl tej
1 csipet só
1 evőkanál vanília-aroma
2 tojás
20 dkg cukor
1,5 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
1 csomag pudingpor
3-5 evőkanál cukor
4-5 dl tej
1 dl tejszín
A csokimázhoz:
10 dkg csoki
kevés olaj

Elkészítés:
A lisztet átszitálom, sütőporral és sóval vegyítem. Kézi habverő segítségével a cukrot összekeverem az olajjal, hozzákeverem egyesével a tojásokat, majd a vanília-aromát is. A lisztes keveréket és a tejet fokozatosan öntöm hozzá.

Belekanalazom a formába, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütöm.

Amikor kihűlt, a tetejéből kis kúpot vágok le, és megtöltöm az időközben elkészített és lehűlt vaníliapudinggal. A leírás alapján készítem el a pudingot, csak még hozzáöntöm a tejszínt, hogy inkább folyós legyen, mint sűrű.

Közben a csokit megolvasztom az olajjal (nem vajjal, mert az összerántja és nem lesz szép sima), majd a cupcake-ek tetejére csorgatom, és hűtőbe teszem, hogy szépen rádermedjen.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Peppermint Cream » Carrot cream » Chokolate Cream » Creamy Banana
» Csokis cupcake » Csokis-banános cupcake » Irsih cream koktél » Pillecukros cupcake
» Hámán-táska » Csavart túrós palacsinta » Belga almás süti » Ropogós mézes
» Hamis tiramisu olcsón » Mandulás tallér » Babapiskótás őzgerinc » Krémtúrós


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.