Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kanadai almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

6 db tojás,
9 ek liszt,
7 ek porcukor,
5 ek olaj,
3 ek víz,
fél csomag sütőpor.

Töltelékhez:

1 kg alma,
2 csomag vaníliás cukor,
2 kiskanál fahéj,
3 csomag vaníliás pudingpor (40g-os),
3 dl liter víz,

3 csomag tejszínpor, vagy
7,5 deci tejszín, habnak felverve.

Elkészítés:
A tészta készítése

Kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, vizet, sütőporos lisztet. Zsirozott, lisztezett formában megsütjük.

Az almát megtisztitjuk, lereszeljük, megpároljuk kissé, ízesítjük vaníliával, fahéjjal.

A 3 dl hideg vízben elkeverjük a pugingporokat, majd besűritjük vele az almapépet.

Kicsit hagyjuk hülni.
Verjük fel a tejszínhabot

A kihült piskótára rákenjük az almapépet, majd a tejszínhabot. Díszithetjük fahéjjal, vagy girázzsal, amit apróra törünk előtte.


.

Tanácsok:
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük csak utána szeleteljük.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia almatorta 2. » Angol almatorta » Omlós almatorta » Almatorta (karamelles)
» Betakart almatorta » Kanadai francia tourtiere » Svéd almatorta » Boros almatorta
» Gyorsan kész almatorta » Brüsszeli almatorta » Marcipános almatorta » Almatorta
» Krémes almatorta » Francia almatorta » Almatorta túrósan » Dán almatorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.