Tutireceptek.hu fejléc

Chiabatta házilag recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 db paradicsom
10 dkg füstölt vagy hagyományos mozzarella sajt
3 evőkanál olaj

Elkészítés:
Keverj össze 45 dkg lisztet az élesztővel, egy csipet sóval és a cukorral. 2 evőkanál olajjal és 2,5 l langyos vízzel gyúrd tésztává. Ha már jól összeállt, tedd lisztezett gyúródeszkára, és dolgozd ki alaposan, kb. 10 perc alatt.
Langyos helyen,konyharuhával letakarva hagyd kelni egy órán át.
Majd oszd 8 felé, minden darabból készíts egy 2-3 cm vastag ovális lapot. Tedd őket sütőpapírral borított tepsibe. Szeld vékonyra a paradicsomot és a mozzarellát, oszd el a chiabattákon, sózd, borsozd, és csurgasd meg olajjal. 20 percig süsd 220 °C-on, majd díszítésül tedd rá a maradék paradicsomot.

Tanácsok:
Légkeveréses sütőben elég a 180 °C.


A receptet beküldte: Hoev


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom Vienetta házilag » Csokipuding házilag » Túrófagyi házilag » Bolognai szósz házilag
» Minyon házilag » Házilag Diákcsemege » Oreo keksz házilag » Narancs juice házilag
» Pizza alaptészta házilag » Martini házilag » Málna fagylalt házilag » Hamburger házilag
» Ír krémlikőr házilag » Paszuly konzerv házilag » Csokifagyi házilag » Mozart fagyi házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.