Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyepüré házilag recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg főtt gesztenye, héjától megtisztítva,
6,5 dkg kristálycukor,
0,5 dl víz,
1 egész rúd vanília vagy 3 kávéskanál vaníliakivonat,
1 evőkanál rum.

A díszítéshez:
2 dl habtejszín,
2 kávéskanál porcukor,
8 szem málna.

Elkészítés:
Főzzük meg a gesztenyéket kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a gesztenyékről. Őröljük nagyon apróra a háztartási robotgép késes darálójával. A kristálycukrot keverjük össze a vízzel egy edényben, melegítsük lassan addig, amíg a cukor elolvad, és egyenletes szirupot kapunk. Vegyük le az edényt a tűzről, öntsük bele a gesztenyedarálékot, keverjük jól össze. Vájjuk ki a vaníliarúd belsejéből a finom, illatos magokat. (Ha van vanília kivonat, az is megfelelő.) Adjuk hozzá a masszához. Ha van otthon, 1 evőkanál rumot is belekeverhetünk. Ha kihűlt, nyomjuk át krumplinyomón 4 süteményes tányérra, a gesztenyehalmok szélét díszítsük tejszínhabbal, a tejszínhabra még nyomhatunk egy-egy szem málnát.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos ropi házilag » Martini házilag » Paszuly konzerv házilag » Csokiöntet házilag
» Kefir készítése házilag » Csokifüggelék házilag » Francia krémes házilag » Baileys házilag
» Bounty házilag » Borcsokoládé házilag » Krémszaloncukor házilag » Ropogós müzli házilag
» Knoppers házilag » Csirkemájkrém házilag » Oreo keksz házilag » Csokifagyi házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.