Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kefir készítése házilag recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 LIT. 2.8%-OS TEJ
1 dl. kefir

Elkészítés:
A tejet felforraljuk és langyosra kihütjük, ekkor beleöntjük a kefirtés jól elkeverjük, félre tesszük, nyáron a konyhába, télen a radiátorra.

6-8 óra latt kész a kefirünk.

Ebből meghagyunk 1 dl és a következő adag tejhez öntjük és ugy járunk el vele mint az előzővel.

Tanácsok:
Nagyon szeretem mert főzelékek behabarásához is használom tejfől helyett.


Majonézhez is kefirt használok fincsi salátákhoz ajánlom.


A receptet beküldte: gevi1931

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefíres lángosom » Rafaelló házilag » Kefíres lángos 2. » Bodzavirág szörp készítése
» Házilag készített majonéz » Kefíres csirke » Kefires meggyes » Kefires korong
» Kefíres rántott csirke » Vegyes kefires saláta » Paszuly konzerv házilag » Rétestészta készítése
» Tojáslikőr házilag » Kefíres-joghurtos sali » Kefires lángos2 » U1 Fagyi Házilag!


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.