Tutireceptek.hu fejléc

Cigányvajda kedvence recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg darált hús (marha és disznó vegyesen)

4 nagyobb burgonya

4 sárgarépa

2 fej vöröshagyma

9 kanál liszt

1 zacskó sütőpor

1/2 kavéscsésze víz

2 kávéscsésze olaj



bors

ételízesítő

olaj a sütéshez

Elkészítés:
Megtisztítjuk a burgonyát, a sargarépát és a hagymát, majd mindet lereszeljük. Hozzáadjuk a darált húst, a lisztet, a sütőőport, az olajat és a vizet. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ételízesítőt, jól összekeverjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük, de legjobb egész éjjel állni hagyni, mert így jobban összeérnek az ízek. Másnap nedves kézzel hamburger nagyságú szeleteket formálunk belőle, és szép pirosra sütjük. Rendkívül kiadós, és hidegen is nagyon finom.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lacika kedvence » Családkedvence » Norina kedvence » Eszkimók kedvence
» Marcsi kedvence » Toma kedvence » Tibike kedvence » Mami kedvence
» Erzsi kedvence » Vőfély kedvence » Hédi kedvence » Gábor kedvence
» Család kedvence » Heni kedvence » Tesó kedvence » Nagyi kedvence


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.