Tutireceptek.hu fejléc

Császári gesztenyetorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg margarin vagy zsír
- 1 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 3-3,5 dl tej
- 2,5 bögre liszt
- 0,5 bögre kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl Hulala habtejszín
- 50 dkg gesztenyemassza
- 1 rumaroma

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem, majd beleütöm a tojásokat, hozzákeverem a szobahőmérsékletű, lágy zsiradékot, majd a tejet - szükség szerinti mennyiségben, míg lágy, krémes tésztát nem kapok - óvatosan hozzáöntve simára keverem. Előmelegített sütőben - 160-170 fokon - 45-55 perc alatt sütöm meg. Tűpróbával ellenőrzöm a tésztát.

A Hulala tejszínt felverem mixerrel. A gesztenyemasszát összetöröm, majd mixerrel belekeverem a rumaromát. Az összetört masszát hozzákeverem a felvert tejszínhez szintén mixerrel és már kész is az isteni gesztenyekrém!

A tészát 3 részre vágom, laponként megkenem a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is egyenletesen bevonom és megfelelően elsimítom. Karamellizált cukorba forgatott diódarabokkal szoktam díszíteni.

Tanácsok:
Nagyon finom, kiadós, könnyen elkészíthető, és nem is drága torta. Kezdőknek is bátran ajánlom! Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Mosoly30


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes gesztenyetorta » Almás gesztenyetorta » Karamellás gesztenyetorta » Pikáns gesztenyetorta
» Keletlen pite » Joghurtos kekszes » Mogyorós csokitorta » Grízes gyümölcs-szelet
» Körtés rizssüti » Hamis tiramisu olcsón » Mákos fincsi, nagyon mákos » Vaníliás holdacska
» Palacsinta tokaji módra » Csokoládés őzgerinc » Krémes sárgarépa torta » Kekszes csoda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.