| Császári gesztenyetorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: - 20 dkg margarin vagy zsír - 1 bögre cukor - 1 csomag vaníliás cukor - 4 tojás - 3-3,5 dl tej - 2,5 bögre liszt - 0,5 bögre kakaópor - 1 csomag sütőpor Krém: - 5 dl Hulala habtejszín - 50 dkg gesztenyemassza - 1 rumaroma Elkészítés: A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem, majd beleütöm a tojásokat, hozzákeverem a szobahőmérsékletű, lágy zsiradékot, majd a tejet - szükség szerinti mennyiségben, míg lágy, krémes tésztát nem kapok - óvatosan hozzáöntve simára keverem. Előmelegített sütőben - 160-170 fokon - 45-55 perc alatt sütöm meg. Tűpróbával ellenőrzöm a tésztát. A Hulala tejszínt felverem mixerrel. A gesztenyemasszát összetöröm, majd mixerrel belekeverem a rumaromát. Az összetört masszát hozzákeverem a felvert tejszínhez szintén mixerrel és már kész is az isteni gesztenyekrém! A tészát 3 részre vágom, laponként megkenem a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is egyenletesen bevonom és megfelelően elsimítom. Karamellizált cukorba forgatott diódarabokkal szoktam díszíteni. Tanácsok: Nagyon finom, kiadós, könnyen elkészíthető, és nem is drága torta. Kezdőknek is bátran ajánlom! Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Mosoly30 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |