Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás gesztenyetorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Krém

30 dkg tejszínhab
5 dkg cukor
3 dkg vaníliás pudingpor
3 tojássárgája
20 cl tej
1 dkg zselatin
40 dkg gesztenyemassza
Kompót

koriander
fahéj
szegfűszeg
1 db citrom
70 dkg savanyú alma
1 l víz


1 csokoládés piskótakarika

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, citrom, fahéj, szegfűszeg és koriander hozzáadásával kompótot készítünk. A pudingport és a tojássárgát tűzállótálba tesszük, kevés tejjel simára keverjük. A visszamaradt tejet a cukorral felforraljuk. A tűzről levéve, a simára kevert pudingporhoz gyors keveréssel hozzáöntjük, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikára burgonyanyomóval rányomjuk a gesztenyemasszát. A kihűlt almakompótot szeletenként ráhelyezzük, szorosan egymás mellé, majd a kihűlt vaníliakrémhez hozzákeverjük a tejszínhabot, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük az almaszeletekre. Kihűlésig hűtőbe tesszük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ír almás pite » Gyors reform almás » Almás-mákos rakott tészta » Almás, vaníliakrémes süti
» Omlós almás » Bögrés almás süti » Túrós-almás lepény » Almás pite (vegan)
» Bécsi almás rétes » Csokis-diós-almás süti » Almas pite » Norbi almás pogi
» Birsalmasajtos - diós pite » Túrós-almás-szójaszelet » Almás keksz (Kata féle) » Almás rántott sajt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.