Tutireceptek.hu fejléc

Almás gesztenyetorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Krém

30 dkg tejszínhab
5 dkg cukor
3 dkg vaníliás pudingpor
3 tojássárgája
20 cl tej
1 dkg zselatin
40 dkg gesztenyemassza
Kompót

koriander
fahéj
szegfűszeg
1 db citrom
70 dkg savanyú alma
1 l víz


1 csokoládés piskótakarika

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, citrom, fahéj, szegfűszeg és koriander hozzáadásával kompótot készítünk. A pudingport és a tojássárgát tűzállótálba tesszük, kevés tejjel simára keverjük. A visszamaradt tejet a cukorral felforraljuk. A tűzről levéve, a simára kevert pudingporhoz gyors keveréssel hozzáöntjük, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikára burgonyanyomóval rányomjuk a gesztenyemasszát. A kihűlt almakompótot szeletenként ráhelyezzük, szorosan egymás mellé, majd a kihűlt vaníliakrémhez hozzákeverjük a tejszínhabot, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük az almaszeletekre. Kihűlésig hűtőbe tesszük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás mákos süti » Almás csirkemájas serpenyő » Zsámboki lakodalmas » Rácsos almás Ági módra
» Répás- almás kókuszgolyó » Forró almás bólé » Almás süti, fűszeres » Almás túrókocka
» Mákos-almás kölessüti » Kavart almás » Almás-citrusos ital » Gyors reform almás
» Almás-túrós muffin » Birsalmás sertéskaraj » Almás-barackos sült metélt » Almáspite (anti-candida)


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.