Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás gesztenyetorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

* 20 dkg Albert keksz
* 12 dkg puha vaj
* 3 ek cukrozatlan kakaópor
* 1 ek cukor
* 4 ek víz

A krémhez:

* 10 dkg cukor
* 1 dl forró víz
* 25 dkg mascarpone
* 25 dkg gesztenyemassza

A mázhoz:

* 3 dl Hulala
* 2 dkg olvadt vaj
* 10 dkg 75%-os étcsokoládé

Elkészítés:
1. Késes betétű robotgéppel apróra daráljuk a kekszet.
2. Folpackot terítünk egy 24 cm átmérőjű pitetálba.
3. A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk egy keverőtálban, majd jó erősen a piteformába nyomkodjuk, a szélein peremet kialakítva. Míg a krémet elkészítjük, 10-15 percre betesszük a fagyasztóba dermeszteni.
4. A krémhez a cukrot megolvasztjuk, majd a forró vízzel sziruppá főzzük és lehűtjük.
5. A mascarponét keverőtálba kanalazzuk, hozzácsurgatjuk a szirupot és robotgéppel lassú fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát is és további lassú keveréssel sima állagúra dolgozzuk.
6. Kivesszük a fagyasztóból a tésztát és ráöntjük a krémet.
7. A mázhoz mikróban felforrósítjuk a Hulalát, beletördeljük az étcsokit, hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük. Mikor a csokoládé teljesen elolvadt, óvatosan a torta tetejére kenjük.
8. Egy éjszakán át hűtőben tartjuk.
9. Tálalás előtt pár másodpercre forró vízbe tesszük a pitetálat, így a folpack kilógó részeinél megfogva könnyen ki tudjuk egyben emelni, lehúzni a folpackot és tálaló tányérra tenni.

Tanácsok:
Az eredeti recept nem adta meg a piteforma méretét. Én 24 centiset használtam, melybe a tészta mennyisége pont passzolt. A töltelék viszont túlért volna a tészta peremén, így azt nem öntöttem rá mindet.


A receptet beküldte: Kali♥


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézkaramellás sült banán » Pirított karamellás dió » Karamellás fincsi krémes » Karamellás tej
» Karamellás ananásztorta » Karamellás-diós golyó » Almás gesztenyetorta » Császári gesztenyetorta
» Pikáns gesztenyetorta » Karamellás, diós kocka » Karamellás zabkása » Karamellás pite
» Karamellás-csirkemell » Karamellás szelet » Karamellás réteges pite » Karamellás tejberízs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.