Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés krémes piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótához:7 db tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum
+ 1 kg kimagozott cseresznye
Krémhez:20 dkg ráma margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
2 csomag vaniliás,vagy csokoládés pudingpor
A mázhoz 1 tábla tortabevonó csokoládé tej,vagy ét.

Elkészítés:
Egy közepes tepsi alját sütőpapírral kibélelünk,a cseresznyét erre terítjük szét.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük,a tojások sárgájához hozzáadjuk a porcukrot és fehéredésig keverjük.Utána óvatosan a fehérjéhez keverjük a lisztel együtt.Ebből a masszából a felét a cseresznyére öntjük,a másik felébe beletesszük a kakaóport és a rumot,majd összekeverjük és a sárga masszára öntjük,szépen elegyengetjük.Majd 170 fokos sütőben megsütjük kb.:50 perc
Tepsiben hagyjuk kihülni.Közben elkészítjük a krémet.
A margarint habosra keverjük a porcukorral,a pudingport a tejjel sűrűre főzzük ,ha langyosra hűlt,összekeverjük a margarinos krémmel.
A piskótát deszkára borítjuk,így tetejére kerül a gyümölcs és a krémmel megkenjük,majd olvasztott csokoládéval díszítjük a sütemény tetejét.Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük,és csak utána szeleteljük.
Nagyon finom és mutatós sütemény !

Tanácsok:
Cseresznye helyett lehet,meggyel,vagy almával is elkészíteni.Akkor az almát vastag uborka szeletelőn kell szeletelni,és fahéjat kell rászórni !


A receptet beküldte: roxford


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskótás francia krémes » Omlós krémes 1. » Rumos-diós piskótatekercs » Mákos krémes
» Zabpehely piskóta » Grízes-krémes süti » Piskótafánk » Krémes muffin pillangó
» Narancskrém babapiskótával » Amerikai krémes. » Diós krémes » Almás-krémes süti
» Brokkolis sajtkrémes penne » Krémes » Körtehabos mikrós piskóta » Krémes kerék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.