Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mentolkrémes torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
hozzávalók 8 főre
40 dkg mentolos krémmel töltött csokilapocska (After Eight)
9 dl tejszín
5 tojás
csipetnyi só
15 dkg finom kristálycukor
3 cs vaníliás cukor
20 dkg finomliszt
1/2 cs sütőpor
1 csapott ek kakaópor
3 cs habfixáló
mentalevél a díszítéshez
sütőpapír a tortaformához

Elkészítés:
elkészítés
1. Három mentolkrémes lapocskát félreteszünk a díszítéshez. Lábosban felmelegítünk 8 dl tejszínt. A maradék csokilapocskákat beletördeljük a tejszínbe, és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, felforraljuk, majd keverőtálba átöntve, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
2. A szétválasztott tojások fehérjét a sóval és 5 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórjuk a cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk, és beleforgatjuk a sütő- és kakaóporral elkevert lisztet.
3. A sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, majd kivesszük, és hűlni hagyjuk.
4. Robotgép habverőjével a hűtőből kivett csokikrémet habosra felverjük, közben hozzáadjuk a maradék vaníliás cukrot és a habfixálókat.
5. A tortát széltében három egyforma vastag lapra szeljük. Az alsó lap köré visszapattintjuk a kapcsos tortakarimát. A krém 1/3-át rákenjük, majd rátesszük a következő lapot. A krém második harmadával megkenjük, és rátesszük az utolsó lapot. Óvatosan lepattintjuk, és levesszük a tortakarikát. A tortát a maradék krémmel hullámosan körbekenjük .Egy órára hűtőbe tesszük.
6. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, nyomózsákba téve, habrózsákkal díszítjük a tortát. A félretett csokilapokat átlósan elvágjuk, a mentaleveleket megmossuk, és szárítjuk. Felváltva a habrózsákba nyomva díszítjük velük a torta tetejét. Tálalásig hűtőbe tesszük.
sütési hőfok:

150°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
26 cm


A receptet beküldte: hercenő31


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromkrémes torta » Vegyes-gyümölcstorta » Csokis torta » Őszibarackkrémes torta
» Fekete-erdő torta IV. » Francia almatorta 2. » Joghurttorta (update 2) » Kongó torta
» Szilvás torta » Zebratorta 2. » Vörös bolygó torta » Barackos kávétorta
» Szív torta » Citromtorta 2. » Vaníliás-kókuszos torta » Tejföl torta - másként


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.