Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés habrúd recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
csipetnyi só
20 dkg kristálycukor
10 dkg étcsoki
2 ek. kakaópor
20 dkg darált dió
12 dkg ét tortabevonó

Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszórjuk a cukrot. A finomra lereszelt étcsokit a kakaóporral és a darált dió felével együtt apránként a tojáshabba forgatjuk. A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe csíkokat nyomunk, és előmelegített sütőben, 160 fokon 15-20 percig sütjük. (akkor kész, ha a habrúd a sütőpapírtól könnyen leválasztható) A sütőből kivéve hűlni hagyjuk. A rudak egyik végét vízfürdőben megolvasztott csokiba mártjuk, majd a maradék darált dióba forgatjuk.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés répakocka » Csokoládés-diós sütike » Csokoládés piskóta » Puha csokoládés keksz
» Csokoládés csók » Diós-csokoládés keksz » Csokoládés almakarikák » Bécsi csokoládés kávé
» Csokoládés muffin » Csokoládés epertorta » Csokoládés mézes rúd » Csokoládés túrós kalács
» Csokoládés biscotti » Csokoládés, túrós muffin » Csokoládés mascarpone » Hideg csokoládésrízs


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.