Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés szuflé recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12,5 dkg sütőmargarin
20 dkg csokoládé
4 tojás
12,5 dkg porcukor
max. 6 dkg liszt

Elkészítés:
A margarint és a csokit serpenyőben, nagyon kis lángon megolvasztjuk, folyamatosan keverve. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojás sárgáját egyenként belekeverünk. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, és apránként az egészhez hozzáadjuk. Ha sikerült csomómentesre összekeverni, akkor óvatosan, habverővel belekeverjük a 4 tojás felvert fehérjét.

A szuflé-formácskákat kivajazzuk és becukrozzuk. A masszát háromnegyedig töltjük a formákba. Egy magas peremű tepsibe rakjuk a szuflékat, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák magasságának feléig érjen a víz. Az előmelegített sütő aljára helyezve a tepsit 15 percig sütjük 150 fokon. Közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Azonnal szervírozzuk, akár saját sütőformájában.

Tanácsok:
A franciák gyakorlatilag félig nyersen hagyják, tehát nem várják meg, amíg a teteje megszilárdul. Így az egész krémes jellegű lesz. Túlsütve nem jó. Fontos, hogy a belseje ne száraz legyen, hanem krémszerű.


A receptet beküldte: DuciJucika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés csók » Csokoládés keksztekercs » Csokoládés metélt » Csokoládés muffin
» Csokoládés gyümölcstorta » Csokoládés sajttorta » Csokoládés diótorta 2 » Csokoládés banánkrém
» Csokoládés fagylat » Mákos csokiszuflé » Hideg csokoládésrízs » Csokoládés diókocka
» Csokoládés tekercs új » Zabkorpás-csokoládés keksz » Csokoládés-epres pite » Csokoládés körte


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.