| Csokoládés biscotti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 db nagy tojás, 2 db narancs reszelt héja, 1 teáskanál vanília, 1/2 teáskanál mandulaolaj, 3,5 dl finomliszt, 0,7 dl cukrozatlan, keserű kakaópor, 1,5 dl porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál só, 2 dl pörölt mandula*. Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 150C°-ra. Egy nagy sütőlapot vékonyan olajozzunk meg, vagy tegyünk rá sütőpapírt. Egy tálban (vagy a mixer edényében) verjük egybe a tojásokat, a narancshéjat, a vaníliát és a mandulaolajat. Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a kakaót, a cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásos keveréket és keverjük simára. Ezután keverjük bele a mandulát. Felezzük el a tésztát. Minkét félből formáljunk kb. 30 cm hosszú, 3 - 4 cm széles, 1 - 1,5 cm magas téglát. Süssük őket a sütő közepébe helyezve kb. 50 percig, míg teljesen össze nem állnak, és az éleiknél már pörkölődni nem kezdenek. Ekkor vegyük ki őket a sütőből és hűtsük 5 percig. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 135C°-ra. Egy vágódeszkán fűrészfogú késsel vágjunk belőlük 1/2 - 3/4 cm vastag szeleteket. Lapjával helyezzük vissza a szeleteket a sütőlapra, köztük kis hézagot hagyva. Tegyük vissza őket a sütőbe és további 20 - 25 percig süssük, amíg ki nem szárad és enyhén meg nem pörkölődik. Közben egyszer fordítsuk meg őket a másik lapjukra. Utána fémrácson hűtsük le, és légmentesen záródó fémdobozban tároljuk őket. Kb. 40 - 45 db lesz. Tanácsok: * A mandula pörkölése: egy zsírozatlan sütőlapon terítsük szét a mandulát. Tegyük a lapot a 175C°-os sütőbe és pörköljük 5 - 10 percig, ekkor a mandulák már világosbarnák. Közben egyszer-kétszer keverjük meg őket, hogy egyenletesen pörkölődjenek. Megjegyezzük, hogy a mandula azután is tovább barnul egy kissé, hogy kivettük a sütőből. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Aramis39 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |