Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés piskótarétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
10 dkg főző- vagy étcsokoládé,
1 csomag ötlapos, száraz piskótalap (vagy ennek megfelelő súlyú megszáradt édes kalács vagy piskótalap,
esetleg közvetlen fogyasztásra már alkalmatlan, édes, töltetlen teasütemény),
3 dl tejszín,
2 egész tojás,
6-8 dkg porcukor,
csipetnyi só,
5 dkg vaj.

Elkészítés:
A száraz piskótát vagy összetördelem vagy almareszelőn lereszelem. A tejszínt apránként rálocsolom, időnként pedig átforgatom, hogy mindenütt megázzon. Közben a csokoládét is lereszelem, hozzákeverem a tojássárgáját, a sót és a tejszínes piskótát. Végül belekeverem a tojásfehérjékből vert kemény habot, és a réteslap szélére egy csíkban ráhalmozom, lazán összecsavarom. A tetejét megkenem olvasztott vajjal és az előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütöm.

Tanácsok:
Csak hidegen szeletelem fel.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Aramis39


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés mandulás keksz » Csokoládés Hullám » Csokoládés kekszsütemény » Csokoládés, túrós muffin
» Csokoládés szuflé » Csokoládés trüffeltorta » Csokoládés- banános szelet » Bécsi csokoládés kávé
» Omlós csokoládés falatkák » Csokoládés tekercs » Étcsokoládés karamellöntet » Csokoládés tekercs új
» Rumos csokoládészelet » Csokoládés fészek » Mogyorós csokoládés fagyi » Zabkorpás-csokoládés keksz


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.