Tutireceptek.hu fejléc

Cukormentes vaníliás-mákos süti recept

Kategória:


Hozzávalók:
A tésztához

6 db tojás
6 ek édesítőszer
6 ek darált mák
0.5 csomag sütőpor

A krémhez

3.5 dl 1,5 %-os tej
1 csomag vaníliás pudingpor
5 ml folyékony édesítőszer
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló

A tetejére

50 g reszelt diabetikus csokoládé

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A felvert habhoz keverés közben egyesével adagoljuk a tojások sárgáját.
Összekeverjük a sütőport a mákkal és a por édesítővel, majd óvatosan a habba keverjük.
Egy 35x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokos sütőben megsütjük. Nem kell neki sok idő. Ha kihűlt, középen kettévágjuk.
A krémhez a tejet összekeverjük 1 tk folyékony édesítővel és a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle.
A tejszínt 1 tk édesítővel és 1 cs habfixálóval kemény habbá verjük.
Ha teljesen kihűlt a vaníliás krém, robotgéppel simára kavarjuk, és ezt követően óvatosan összekeverjük az előzőleg felvert tejszínnel.
Az így kapott tejszínes-vaníliás masszával megtöltjük a mákos lapokat úgy, hogy kb. 1/3-ad része maradjon a tetejére.
Végül annyi diabetikus csokit reszelhetünk rá, amennyit csak szeretnénk.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x35 cm


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukormentes képviselőfánk » Gyümölcsfagyi cukormentes » Cukormentes sült sajttorta » Cukormentes almás pite
» Muffin cukormentesen » Lángos muffin (Update 1) » Update 1 Zabpelyhes bonbon » Citromos villámlepény
» Virslis palacsinta » Pizzás Muffin Frakk módra » Joghurtos túróturmix » Máglyarakás (Update 1)
» Zabpelyhes-almás muffin » Zserbó Emyke módjára » Tökös gibenyica » Kókuszgolyó (update 2)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.