| Datolyás gyümölcssaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 mangó, 2 narancs, 1 piros húsú grépfrút, 10 dkg datolya, 5 dkg mandulaforgács Elkészítés: A mangót meghámozzuk, a húsát vékony szeletkékre üvágjuk. A narancsokat kettévágjuk, és a gyümölcshúst óvatosan kifejtjük a héjból úgy, hogy a héj egészben maradjon, a lecsepegő levet felfogjuk. A grépfrútot vastagon meghámozzuk, a gyümölcshúst kivágjuk a hártyák közül, a lecsepegő levet szintén felfogjuk. A datolyát kettévágjuk, kimagozzuk. A mandulát serpenyőben zsiradék nélkül hirtelen megpirítjuk. Tányérra borítjuk. A gyümölcsöket a narancs- és grépfrútlével összekeverjük, és alaposan behűtjük. Tálaláskor a gyümölcsöt a narancshéjakba halmozzuk, megszórjuk a mandulával, és tálaljuk. A receptet beküldte: moncsicsi83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |