Tutireceptek.hu fejléc

Vendégségbe gyümölcssaláta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kisebb sárgadinnye
1db görögdinnye (kifaragva)
1 ananászkonzerv (vagy 1 friss ananász)
1 csomag vaníliás cukor
barna cukor
fekete szeder
citromfű vagy mentalevél
2 evőkanál jófajta konyak vagy rum

Elkészítés:
A görögdinnyét "kosár formára szabjuk", majd mindkét dinnye belét és az ananászt apró kockára vágjuk (célszerű kimagozni a görögdinnyét). Az ananászkonzerv levét ráöntjük a gyümölcsökre. Meghintjük az egészet egy pici vaníliás és barna cukorral és a két evőkanál konyakkal(rummal). Pár szem szedret belerakunk és az egészet hűtőbe tesszük, majd a tálból az elkészített "kosárba" tesszük és mehetünk is. A menta vagy citromfűágat tegyük rá és söpörjük be az elismerést...

Tanácsok:
Nagyon finom csemege, főleg nagy melegben lesz vele sikerünk, de a büféasztalra látványnak sem utolsó. Nem olyan macerás elkészíteni, csak egy kis kézügyesség kell hozzá. Ha cukor nélkül szeretnénk készíteni, akkor is tökéletes ízhatást kapunk, de akár édesítővel is elkészíthető. A vaníliás cukor helyett akkor lehet egy kis vanília aromát tenni.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns gyümölcssaláta » Téli gyümölcssaláta » Színes gyümölcssaláta » Tavaszi gyümölcssaláta
» Joghurtos gyümölcssaláta » Gyümölcssaláta gumimacival » Japán gyümölcssaláta » Diétás gyümölcssaláta
» Õszi gyümölcssaláta » Jázminos gyümölcssaláta » Mandulás gyümölcssaláta » Tejfölös Gyümölcssaláta.
» Barbi gyümölcssalátája » Fincsi gyümölcssaláta » Majonézes gyümölcssaláta » Gyümölcssaláta túrókrémmel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.